Josefien op avontuur!

Back in Australia!

Hey mate!

Op verzoek van Karin, die afleiding nodig heeft op haar werk, weer een berichtje van mij. Het is immers ook alweer twee weken geleden, wat vliegt de tijd.

Na een vroeg afscheid van pa en ma in de kou op Arnhem centraal, kon mijn reizen weer opnieuw beginnen. Ik had er weer helemaal zin in. Ondanks de lange vlucht die mij te wachten stond! Ik bleek wel zo nu en dan niet een maar twee stoelen tot mijn beschikking te hebben, dus dat was een luxe. Inmiddels had ik ook alle leuke films van Malaysian Airlines wel gezien en het menu was weinig veranderd, dus ik was blij dat ik na 30 uur in Brisbane aankwam en Roderick weer zag staan! Toen ik het vliegveld uitliep kreeg ik gelijk de klap van de hitte, ondanks dat het 22:00 uur was, was het gewoon 25 graden! En dan in een huis zonder airco en na een week vriezende kou in Nederland, is dit ook weer wennen. Maar heerlijk om weer korte mouwen en shorts te dragen.
Maar dit keer geen hostel, maar de kamer van Roderick in een knus huis in de leuke artistieke wijk; the West End! Het huis is leuk internationaal bewoond met een paar Fransen, een Belg, een Turk, een Colombiaan en een Duitser, owja en een paar gekko's die netjes het huis schoonhouden van de vliegen. En gezellig hangen we dan met zijn allen in de woonkamer.
In West End zijn veel gezellige en een beetje hippie-achtigebarretjes met elke avond wel ergens live muziek. Verder ben je met een half uurtje wandelen in het centrum van Brisbane met de hoge torens. Brisbane is de op twee na grootste stad ter wereld (qua oppervlakte), gezien buiten het centrum bijna iedereen in vrijstaande huizen woont.

Van Roderick heb ik vele rondleidingen door Brisbane gehad zodat ik onmogelijk kan verdwalen (waar ik inmiddels om bekend sta, maar zo kom je wel elke keer op leuke nieuwe plekken!). We zijn langs verschillende wijken gelopen, door de botanic gardens, herinneringen opgehaald van China in Chinatown en 's avonds hebben we de taxiboot gepakt, die over de rivier die dwars door Brisbane slingert. En zo konden we de mooie lampjes van de hoge torens bekijken.
In Brisbane wilde ik het wat rustiger aan doen, eens wat langer op een plek blijven dan twee nachten her en der. Jaja...eigenlijk ben ik nu vakantie aan het houden, want reizen is niet lekker relaxen als op vakantie! Maar daarentegen absoluut niet slecht en kan niet wachten om
weer te gaan rondtrekken, want dat vind ik toch echt het leukst.

Roderick werkt in de weekenden bij de Belgium beer café en op zijn vrije dagen zijn we naar een koala park geweest. Want die had ik in Australië nog niet gezien! En wat zijn ze schattig!! Ze slapen op alle mogelijke manieren. Maar verder hebben ze bijna allemaal chlamydia en
communiceren ze door een heel hard boerend geluid te maken. Dus dat weerhield me om er eentje in mijn tas te stoppen. Ik heb er ook nog eentje geaaid, maar 15 dollar te betalen om er eentje vast te houden ging ons toch te ver! Verder hadden ze een heel veld met tamme
kangaroo's en emu's, die we gezellig geknuffeld hebben.

In het tweede weekend ben ik met een driedaagse tour meegeweest naar de Great Barrier Reef. Wat echt geweldig was en een hoogtepunt voor mij van Australië! De eerste dag heb ik de scooterroo tour gedaan, waarin je drie uur lang langs de kust bij zonsondergang op een scooter Harley Davidsons (met toch wel redelijk het mooie geluid) die maximaal 80 km per uur kan. Erg gaaf! Dus ik heb lekker gescheurd! Jammer genoeg goot het en was het daardoor best koud, maar daar hadden ze ook nog stoere leren jacks voor! En zo reden we met 40 motors door het landschap!
's avonds lekker met de groep gegeten en geborreld om daarna in de luxe dorm-hotelkamer met airco in slaap te vallen. De volgende dag zijn we met een boot naar de Great Barrier Reef gevaren. Daar kregen we een glasboot tour naar het eiland Lady Musgrave, waar we ook met
een gids overheen wandelden. De stranden bestaan niet uit zand maar uit koraal, echt bijzonder! En we zagen grote schildpadden zwemmen en op het eiland zagen we hele kleine schildpadjes en hele grote spinnen!
Daarna kreeg ik een introductie duikles. Nou moet je inderdaad allemaal veiligheidsformulieren invullen en handtekeningen zetten, maar toch dacht ik dat duiken een eitje was. Met nog drie groepsleden deden we de duik en achteraf nadat ieder een paniekaanval had gehad, zal ik nooit meer zeggen dat het een veilige en simpele sport is. Punt 1 snapt je lichaam in eerste instantie niet dat je kan ademhalen onderwater en kom je dus vaak boven om adem te halen. Punt 2 is je evenwicht vinden in zon pak een lachwekkend moeilijke bezigheid. En dan heb je nog de druk onderwater. Na een half uur werd ik wel
relaxter, maar nog steeds sloegen we elkaar met de flippers tegen het hoofd als we weer eens geen evenwicht konden vinden en was mijn gedacht vaak alleen: adem in, adem uit. Maar het zicht was geweldig!
Het water is zooo tropisch blauw en de vissen en het koraal zo mooi gekleurd. De vissen komen ook gewoon om je heen zwemmen. Verder hebben we nog een haai gezien. Hij lag dan wel angstig onder een steen en het was geen zwarte puntige haai, maar een retro bruin gecamoufleerde haai met een ronde neus en ronde vinnen. Gelukkig had ik een simpel
onderwater cameraatje gekocht en heb ik het hopelijk (als de kwaliteit goed is) vast kunnen leggen. Daarna heb ik nog gesnorkeld over het koraal en de vele mooie vissen kunnen aanschouwen. Het is net of je in een aquarium zwemt, zooo mooi!
Helaas met zon dagje zwemmen en op de boot heb ik de eerste zonnebrand van mijn reis opgelopen. Met het gat in de ozonlaag hier is het al moeilijk niet te verbranden, maar als je dan ook nog de hele dag in het water gaat liggen is het bijna onmogelijk! Maar toch stom stom, de
volgende keer toch nog beter opletten!!
Twee dagen later besloten Roderick en ik ook nog eens om, hoe fout ook, naar Waterworld te gaan. Dit is een attractiepark met allemaal wilde glijbanen waar je met opblaasbanden alleen of met zijn tweeën af kan. Ik heb wat af gescheeuwd en gelachen, want soms ging je stijl
naar beneden! Erg leuk!
We zijn ook nog saampjes een avondje naar het casino gegaan. Deze is erg groot en mooi in Brisbane. Ik ben ooit eens voor mijn verjaardag met vriendinnen naar het casino in Nijmegen geweest, maar we kwamen toen niet verder dan de gokkasten. Roderick heeft me deze keer goed begeleid en alle regels uitgelegd. Dus we hebben ook aan de Blackjack tafel gezeten. Maarja...veel geld wilde we niet uitgeven en echt geluk hadden we ook niet, dus om 24:00uur stonden we weer blut buiten, maar een ervaring rijker en het idee om nooit meer naar een casino te gaan!

En nu zit ik lekker thuis, te wachten tot Roderick klaar is van werken. In de tussentijd even gebeld en gechat met Nederland en ook met Tokyo waar Marije inmiddels is aangekomen. En haar verhalen klinken al om naar uit te kijken. Ze houdt ook een site bij voor de geinteresseerden: marijeweijers.reismee.nl Volgende week donderdag zit ik ook in Tokyo, maar tot die tijd nog even genieten van Australië en de laatste dagen met Roderick. Owja...en mijn verjaardag! Jullie zijn allemaal uitgenodigd trouwens! Er staat een cricketwedstrijd op de
planning en maandag t/m woensdag gaan we surfen in Byron Bay met Rodericks nieuwe surfplank! Een mooie afsluiter van Australië!

Liefs Josefien

Tante Inossportivos.

Je mail en uitnodiging gelezen en ik kom.De borrel in Westervoort afgezegd morgen.Bij cricket sta ik verre veld en met surfen graag zittend op de plank met Ro.Geniet ze ook in Japan en proficiat

Aman

Hey Joos,
super leuk om weer nieuwe verhalen te lezen! En die foto's!!!! Super-jaloers-makend.
iig heel leuk om je gisteren ff gesproken te hebben (ook al was het nog heel vroeg, sorry daarvoor)
Hier ben je nog steeds jarig, dus geniet ervan!
Liefs Aman