Josefien op avontuur!

I did it!!!

Hoi allen,

Even een berichtje van mij. Ik heb namelijk gisteren de Tongariro Alpine Crossing gedaan, waar ik erg naar uit keek! Hetschijnt een van de mooiste hikes ter wereld te zijn en duseen van de hoogtepunten (letterlijk) van Nieuw-Zeeland.

De dag dat we het zouden gaan doen kwam alleen de regen met bakken uit de lucht vallen. En de weerconditie moeten perfect zijn om het door te laten gaan. Dus moesten we langer in het National Park blijven en hopen dat het weer beter zou worden. Bij het hostel aangekomen bleken we dat we dan drie nachten in een houten skilodge met luxe hotelkamers met eigen badkamer, lossen bedden (een keer geen stapelbed)en een gemeenschappelijke lounge met open haard en heerlijk goedkope maaltijden, zouden moeten verblijven. Daar hoefde ik niet lang over na te denken! En we kregen de 3e nacht nog gratis ook!?

De volgende dag werd mooi weer voorspeld. Dus om half 7 's ochtends stonden we klaar. En nadat onze kleding en schoenen goedgekeurd waren konden we gaan. We konden nog geen 20 meter ver kijken, maar we waren met een goede gids die beter weer voorspelde (wat we ook redelijk snel kregen). Onze gids had jarenlange ervaring en was DE gids van de Lord of the Rings crew. In deze gebergten is namelijk een groot deel van de film opgenomen, dus misschien zien jullie bekende plaatjes, zoalsbijvoorbeeld Mt Nguaruhoe = Mt Doomofzo (ik heb nog nooit een Lord of the Rings film gezien *schaam*). Verder liepen we langs grote kraters, mooie felblauwe meren (die wel naar rotte eieren stinken) en door de sneeuw.

Onze gids was erg enthousiast over onze groep en zorgde dat we van de paden afgingen, zodat we nog veel meer zagen. En we dus uiteindelijk geen 19 km liepen, maar nog veel meer kilometer en we om een mooie lunchplek te bereiken, nog eens extra bergen op en af liepen en we er 8 uur over deden.Maar de top bereiken op 2000 meter is echt kicken. Helaas was er net een grote wolk en hadden we niet veel uitzicht, maar als de wolk wat minder dik was dan kon je Lake Taupo zien.

Ook voor de afdaling wist onze gids een mooie route. En echt gebroken kwamen we allemaal terug. Wat al een zware hike is, werd alleen maar zwaarder door onze enthousiaste gids, maar het was zeker de moeite waard. En het is zo gaaf om de top te bereiken. Op de foto's is wel te zien dat ik het ook wel zwaar had, maar mijn conditie bleek beter dan verwacht, want ik was een van de weinige die trouw twee meter achter de gids bleef aanhobbelen.

Nou dit wilde ik even met jullie delen. nu ga ik weer even met de voetjes omhoog voor de open haard zitten, met een warme chocomelk! Dat heb ik wel verdiend dacht ik zo :)

Groetjes Josefien

Willem & Hanneke

We zijn jaloers, Josefien, en volgen je op de voet..!

Ankie

Niets beter dan bij slapeloosheid, jouw verhalen te lezen en dan bovendien ook nog genieten van de mooie foto's. In de afgelopen 45/50 jr. kreeg ik veel toegestuurd van naar Nw. Z,geemigreerde familie, maar NOOIT zo'n schitterend aaneengesloten reisverslag als het jouwe; de omstandigheden waren ook wel even anders ! Veel goeds en wees voorzichtig.

Amanda

Hey joos,
ook ik volg je nog steeds op de voet hoor (wel iets meer dan 2m afstand)
Het ziet er idd super uit zeg en je rode wangen zeggen genoeg: zon en veel inspanning
oh en groot nieuws: Ik heb nu ECHTE oorbellen ;)
Veel plezier nog en geniet van alles

judith spaan

Josefien, wat prachtig allemaal. Leuk dat we op deze manier deelgenoot zijn van een fantastische reis !
Succes en kijk al uit naar volgnd verhaal en foto's.

MaPa

Bij het lezen van je "Tongariro Alpine Crossing"- verhaal moest ik meteen denken aan onze beklimming van de Croagh Patrick (nog geen 1000m hoog) vlakbij Westport in Ierland in 1996. Toen moesten wij er alles aan doen om jou (10jr. oud) bij te houden. Uiteindelijk hebben we toen door jouw enthousiasme met z'n vieren de top bereikt.

Eugenie en Hans Rosendaal

Heerlijk om je verhalen te lezen en een beetje mee te reizen in gedachten.
Zorg goed voor jezelf en voor elkaar.
Lieve groeten.