Josefien op avontuur!

Kia ora!

Kia ora!

Hier ben ik weer even! Inmiddels zit ik al dik twee weken in Nieuw Zeeland en ik vermaak me zeer goed. Er is zoveel te zien en te doen hier! Uitslapen kan ik dan ook niet meer en ik ben standaard om 7 uur wakker om weer de bus in te stappen of op excursie te gaan. Ik zal het weer in een notendop proberen te vertellen wat ik allemaal beleefd heb, maar dat zal moeilijk worden.

Na het northland te hebben bekeken met onder andere een kayak en leuk gestapt te hebben, heb ik de stray bus (een hop on hop off bus door heel nz) weer terug naar Auckland gepakt om daar nog een avondje te genieten van o.a. de chocolat boutique die we ontdekt hebben. Onderweg nog gestopt bij een vogelopvang waar we het geluk hadden dat we een kiwi mochten zien en aaien, echt zoo schattig! In Auckland sliepen we weer in hetzelfde hostel maar dan met een Frans Canadees meisje die nu mee reist (Stephanie) erg gezellig! 's avonds zijn we met een hele groep uit t hostel de stad ingegaan, waar al snel bleek dat een biertje 5 euro kost, wat toch wel minder was. Maar ondanks dat een leuke avond gehad bij een live bandje. De volgende ochtend helaas weer vroeg opstaan om de bus te pakken naar Hahei en de Coromandel Cave. In bus werd weer een grappige voorstelronde gedaan en dit keer moesten we het gezicht van de buurvrouw op het raam tekenen, erg grappig gezien Steph en ik absoluut niet kunnen tekenen. Het hostel lag op een camping waarwe met 9 man in een soort cabin sliepen. 's Avonds was er een BBQ geregeld. Nieuw Zeelanders weten wel hoe ze moeten bbq-en zeg, echt super lekker allemaal! Salades, vlees, aardappels en brood! Hopelijk gaan we dat nog vaker krijgen!

De volgende ochtend zijn we om 5 uur opgestaan om de zonsopgang te zien op hot water beach, wat inderdaad prachtig was. Wel koud, maar als je een beetje dicht bij het stoom en kokend water dat uit het zand omhoog komt staat... En als je een kuil graaft heb je je eigen spa, maar helaaswas zo'n bad toch echt te heet! Heel raar dat er gewoon kokend water uit de grond komt.Daarna kwamen we in Raglan aan, de surfspot van Nieuw-Zeeland, hier wilde ik dan ook wel 3 nachten blijven. We sliepen in een mooie lodge in de bush, maar met uitzicht over de kust, waar je de surfers kon zien. 's Avonds met de hele Stray groep ergens boven op een berg op een plateau gezeten om de zonsondergang te zien (waar helaas een wolk voor kwam). De volgende dag vertrok ieder weer met Stray en bleef je alleen over met de echte surfers. Helaas regende het die dag en was het niet echt surfweer. Toen hebben Steph en ik samen met nog een Duitser de bushwalk rond de lodge gedaan, wat zijn naam helemaal waar maakt; Stijle, glibberige, zeer smalle begroeide paadjes. Na vier uur en een beetje verdwaald te zijn, kwamen we afgepeigerd aan bij de lodge en konden we eindelijk ons verdiende biertje drinken. De volgende dag was het prachtig weer en hebben Steph en ik een surfles genomen. Het bleek een zeer goede les. Ik kon gewoon minstens 10 golven uitsurfen tot het strand! Hopelijk gaat het de volgende keer weer zo goed, want ik ga t zeker vaker doen. De volgende dag zijn we weer met de Stray bus meegegaan naar Makatu. Onderweg hebben we glowwormen bekeken in de Waitoma caves, wat net een sterrenhemel is, maar eigelijk gewoon allemaal vieze beestjes zijn met slijmdraadjes. In Makatu sliepen we, op zijn Maori's,met zijn 30en in een zaaltje op een boerderijcamping. We kregen een traditionele maaltijd en een performance, waarna de meiden de vrouwendans moesten leren en de mannen de echte mannendans en dan voor elkaar optreden, erg grappig.

De volgende dag hebben we de bus naar Roterua gepakt. Dezestad ligtmidden in het vulkaangebied en er komt dan ook op heel veel plekken stoom uit de grond (wat allemaal veilig is afgezet) en er hangt een constante rotte eieren lucht! Ik snap niet dat je daar aan kan wennen. Elke keer als je wakker wordt denk je, wat ruik ik toch?! En een frisse neus buiten halen kan dan ook niet. Maar het is allemaal erg indrukwekkend. De eerste dag hebben we een Maoridorp bezocht die midden tussen al die stoomkraters staat en ze maken hun eten ook met die stoom kraters (een hangi maaltijd), een soort voorloper van de stoomoven! We hebben het ook mogen proeven; erg lekker! De volgende morgen zijn we naar Wai-O- Tapu gegaan, waar ik heel graag heen wilde, ook wel thermal wonderland genoemd. Eerst naar de lady knox geiser geweest, die heel net en toeristisch elke ochtend om 10:15 wordt 'aangezet' met een soort zeep dat ze erin gooien. Daarna het park ingelopen, waar je allemaal kraters ziet met bubbelende modder, fel gele of groene of rode bubbelende meertjes. Heel apart, maar echt veilig voel ik me hier niet. Zeker omdat ze bijna allemaal nog zeer actief zijn!

En nu zijn we in de Eastcape, wat ook al prachtig is en een stuk minder toeristisch. Vandaag een beetje gesurfd, maar de golven vielen een beetje tegen (blame it on the waves!). Wezitten weerin een mooie lodgein the middle of nowhere, maar dichtbij Gisborne en het voordeel is dat we een eigen prive strand hebben.En gezien we op het meestoosterlijke puntje van de wereld zitten hebben we vanochtend als een van de eersten van de wereldde zonsopkomst mogen aanschouwen.Heel mooi, maar daarna in onze pyama's maar weer gauwterug naar bed gelopen. Gisteravond een wijnproeverij gehad (want Nieuw-Zeeland staat ook bekend om de wijn!), wat erg lekker was en natuurlijk ook gezellig isgeworden!En 's avonds met zijn allen afgeborreld rond de buiten openhaard.

Naja je ziet dat ik me goed bezig hou, wat is reizen ook leuk! En nieuw-zeeland is zo divers en mooi, al heb ik het mooiste nog niet gezien, want het zuider-eiland schijnt mooier te zijn. Maar het is zo apart hoe de landschappen verschillend, soms ziet het eruit als Ierland met al het grond en alle schapen en soms is het een subtropisch regenwoud met miljoenen palmbomen. Helaas gaat de zomer hier hoogst waarschijnlijk later beginnen omdat de Temperatuur nu gemiddeld 5 graden koeler is dan gewoonlijk, maar daarentegen brand
zon flink en is insmeren een absolute must! Nou ik ga weer verder met genieten!

Ik zal ook weer snel proberen om er wat foto's op te krijgen, maar watch out: ze zijn erg jaloersmakend!

Liefs Josefien

Jan Scholtz

Hallo Josefien,
Omdat ik eerder had "ingeschreven" krijg ik iedere keer een update...leuk. Kan niet helpen om het even gauw te lezen - prachtige belevenissen. Kan ik wellicht Roderick op de hoogte brengen als hij weer even ons belt. ( Ook een prachtige foto met die waterfall on de achtergrond.)
We hadden veel lol met Roderick en hij vond het best gek geloof ik om zo z'n verre familie te ontmoeten in Australia.
Heb maar een fijne en vooral veilige reis verder en hartelijke groeten van ons uit Sydney.

Karin

Haha, ik ben al jaloers na dit stukje, ben benieuwd hoe erg de foto's dan zijn... Geniet er maar van daar!

Femke

Hey Joos!

Wat een mooie foto's en een leuk verhaal :)
Vooral om te bekijken vanuit m'n bed, heb denk ik de mexicaanse.... grrrr!
Maar geniet er maar lekker van!!!

Groetjes

Dionne

Hoi Joos,

Wat een leuk verhaal weer :) en wat heb je veel meegemaakt de afgelopen tijd. Geniet er lekker van! Ik ga nu je foto's bekijken :)

Liefs Dionne

Els Fikkers

Hoi Josefien,
via Karin heb ik gehoord van jouw site. Het is érg leuk om al jouw verhalen te lezen en foto's te bekijken.
Jaloersmakend is het zeker, maar ik gun het je van harte!
Ik hoop dat je nog veel stukjes zult schrijven!

groetjes (André en) Els

Joop

Ha Josefien!

Ziet er zeker goed uit daar in NZ! En leuk om te lezen (en te horen ;)) dat je het zo naar de zin hebt.

groet,

Joop

astrid pagels

Dag Josefien,

Wat zou ik graag weer jong zijn als ik jouw verhalen lees. Zo heerlijk al die indrukken van de diverse landschappen en mensen die je ontmoet.
Een ervaring waar je je leven lang van kunt genieten.
Ga nog maar even door.
liever groeten
Astrid Pagels

Roos

He Joos!

Alles snor daar ;) ?? Al heel wat gezien en meegemaakt in NZ! Ook erg leuk dat je zoveel foto's er op heb gezet :) Drink binnenkort een borrel met S&M op je!

Liefs Roos

Eindelijk je verhalen gevonden dank zij Michel.Dat is genieten!!!Fotoos blijven je je hele leven bij. Maak veel.Koop je ook leuke souveniers zodat het ook bij jou een ratatouille wordt als bij tante Inossportivos.Maar alles heeft zijn verhaal.Nog veel belevenissen toegewenst.