Josefien op avontuur!

Mijn 2e avontuur is begonnen!

De dagen in Beijing zijn voorbij gevlogen, we vonden Beijing ook veel leuker dan we gedacht hadden. We hebben dan ook veel rondgewandeld door de vele gezellige hutongs, heerlijke dingen gegeten. Zo wilde een keer alleen kroepoek eten. We zagen een vrouwtje in een klein hokje in onze hutong, we wezen de kroepoek aan en ze begon druk te bakken en te doen, vanalles werd er op de pannenkoek gegooid en uiteindelijk de kroepoek. We stonden even
raar te kijken, maar het was heerlijk. En toen zijn we ook helemaal los gegaan op het Chinese eten. Met stokjes eten leer je ook snel genoeg als je honger hebt.

We hebben ook alle vervoersmiddelen in beijing geprobeerd. We waren een beetje bang voor de metro geworden na de chaos in Moskou, maar in Beijing is het perfect geregeld. De taxi
kost niks en we hebben een aantal keer van die karretjes met een brommertje ervoor gepakt. Wat echt een helse tocht is in zon klein bakje en dan door de gigantisch hobbelige hutongs of over de brede straten met chaotisch verkeer en je alleen achteruit of door kleine raampjes kan kijken. Maar we leven nog. Zelfs nadat we een dag gefietst hebben door Beijing. Dat is helemaal levensbedreigend. Er zijn dan wel fietspaden maar dat betekent niks en daar staan auto's op of er schieten een van de vele taxi's op. Als fietser heb je ook totaal geen recht, alleen het recht op fietsbellen en rechts en links inhalen of een fiets compleet volpakken met troep. Maar we hebben wat afgelachen. Op de fiets beijing bekijken is echt een aanrader, al
wordt je leven op het spel gezet.

De laatste avond kwamen we een nederlands stel tegen in ons hostel die in nz hadden gewoond en ze wisten nog wel een leuke eettent diep in 'onze' hutong, we hebben
vanalles gegeten en chineze biertjes gedronken, gekletst over reizen (zij zitten al wat langer in t 'vak') en daarna moesten we de tassen pakken. Ro bedacht zich dat hij me toch wel lang moet missen en hoe veel leuker nz wel niet is en heeft nog even snel een ticket geboekt om van 15 december tot 30 december in nz te zijn, echt super leuk! De volgende morgen moesten we vroeg de deur uit richting het vliegveld om daar een mooi HelloGoodbye moment te beleven. Na de geweldige transsiberie reis gaan we allebei een andere kant op, maar we hebben het super gehad samen, veel gelachen, veel meegemaakt en veel leuke mensen ontmoet! Op vliegveld vond ik t dan stiekem ook een beetje moeilijk maar na een laatste knuffel zijn we beiden op weg naar ons eigen avontuur en 15 december zie ik hem weer!

Nogmaals wat een geweldige reis was het! Zoveel aparte en bijzondere dingen meegemaakt! Nieuw-Zeeland gaat een hele andere reis worden. Maar daarentegen niet minder leuk! De vliegreis vond ik al een heel avontuur! 12,5 uur vliegen als je 3 uur vliegen al eng vindt! Maar het beviel me wel ( al was ik blij dat ik na 12 uur weer vrij kon lopen) beetje films en series kijken, de vlucht bijhouden en de niet slechte drankjes, maaltijden en snacks nuttigen! En turbelentie zie ik als normaal nou.

Maar ik kwam behoorlijk gaan om 6 uur 's ochtends aan. Gelijk de bus naar het centrum gepakt en vandaag de bus naar t hostel. Voor mijn tevoel kwam ik laat aan, maar half 8 's ochtends was toch te vroeg, al ging de 'receptie' om 8 uur open en had ik het geluk dat ik gelijk mij kamer in mocht en kon pitten. 's middag de hele stad doorgelopen langs de haven en boodschappen gedaan. De prijzen vallen toch flink tegen na een week Beijing en ook het wandelen in zo'n
heuvelachtige stad, maar na al het vele gewandel afgelopen weken vertikte ik t om de bus te pakken, alleen vergat ik dat de heuvel naar het hostel flink steil is... 's avonds sinds drie weken eindelijk weer eens zelf gekookt en 's ochtends eindelijk weer goed brood kunnen eten, al zit de stad en de supermarkt vol met Chinees, dus dat ga ik ook zeker weer eens eten, wat dan vast ineens tegenvalt! 's avonds kwam anne aan, het meisje dat ik op internet had gevonden en hebben we even bijgekletst en daarna ben ik weer doodmoe in slaap gevallen. De volgende dag weer vroeg op om de boot te halen naar rangitoto island te gaan, een vulkanisch eiland. Er gingen nog wat mensen mee die anne ontmoet had, dus het was erg gezellig. Mooi om de krater te zien (die al wel helemaal begroeid was). En op de top had je prachtig uitzicht over Auckland en de eilandjes eromheen! En vandaag heb ik sinds 3,5 week eens mezelf een rust dag gegeven. Even lekker inlezen in nieuw- Zeeland en het dagboek bijwerken. En dat met heerlijk weer hier in de tuin van het hostel, maar de zon brand behoorlijk hier. Voor mijn gevoel is het altijd mooi weer in nz, maar het schijnt behoorlijk om te kunnen slaan. Dinsdag trekken we met onze buspas naar het nordland, waar ik echt zin in heb! Weer nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe dingen zien en beleven!

Groetjes josefien

Ps. Foto's uploaden schijnt een heel gedoe te zijn. Ik heb nog geen computer gevonden die het aankan. Maar ik blijf hopen!

Roos

Hoi Josefien!

Erg leuk om je verhalen te lezen.. Gaat erg snel, het eerste gedeelte zit er al op! Heel veel plezier in NZ! En Ro komt toch nog even langs eind december, leuk :)

Have fun!

Kus Roos

Remco en Dionne

Hoi Joos,

Leuk verhaal weer en goed om te horen dat je het dagboek regelmatig bijwerkt met je belevenissen. Over een aantal jaar ben jij vast net zo bereisd als het stel dat jullie daar hebben ontmoet en staat het boekje vol met al jouw belevenissen van over de hele wereld.

Heel veel plezier in NZ en wat leuk dat Roderick ook al heeft geboekt, dan kunnen jullie de kerstdagen lekker saampjes vieren :)

Liefs Dionne

Joop

hey Joos! Harstikke leuk om te lezen dat je het zo naar de zin hebt en wat maak je veel mee, zeg! Heel veel plezier in NZ.

groet,

Joop

Pa/Ma

Super leuk verhaal weer. Maar wat is het een gek idee dat jij al een dag verder bent met al je belevenissen!!
Wij vertrekken a.s. donderdag naar Madeira voor 1 weekje fly&drive. We hopen ook op veel leuke ervaringen.

XX Pa/Ma

Judith

Josefien, wat een avontuurlijke verhalen weer en fijn dat Ro naar NZ komt. Het kostte me wel even moeite om erachter te komen wat NZ was hoor !
Hoor weer verder van je en geniet.

Shreeti

Hey Josefien,

Leuke verhalen, nu lekker op naar Nieuw Zeeland, ik ben erg benieuwd naar de volgende verhalen.

En super leuk dat Ro toch nog naar NZ komt, dat is wel erg leuk... Nou veel reisplezier!!!

Groetjes Shreeti